Restauracja Magnolia

Restauracja Magnolia mieści się w ozdobionych zabytkowymi, klasycystycznymi polichromiami, reprezentacyjnych przestrzeniach Salonów: Herbacianego, Kawowego i Saloniku Męskiego. Amfiladowy układ pozwala na zamknięcie poszczególnych Salonów zapewniając nieskrępowaną obecnością innych Gości prywatność spotkania. Właściwą oprawę znajdują tu kulinarne dzieła składające się na wyrafinowane menu stworzone, by uświetnić zarówno rodzinną uroczystość, intymną kolację, jak i biznesowy lunch.

        

Kuchnia Dworu

Karta Menu

Restauracja Magnolia

Smakowo integruje europejskie osiągnięcia sztuki kulinarnej z tradycyjną i regionalną kuchnią polską. Estetycznie nawiązuje do francuskiego stylu podawania potraw.

Zgodnie z ideą kuchni Slow Food nasze potrawy powstają głównie w oparciu o gwarantowanej jakości produkty lokalne w tym  mięsa, warzywa i owoce, a do ich przygotowania nie wykorzystujemy żadnych polepszaczy smaku.

Dokładamy również wszelkich starań aby podczas pobytu we Dworze Kombornia czas płynął powoli, a zgiełk i pospiech codzienności pozostał za dworską bramą. Dlatego posiłki w Restauracji Magnolia serwujemy bez pośpiechu, zachęcając do ich celebracji.
A tych z Państwa, którzy nie mogą poświęcić czasu na długi posiłek, prosimy o przekazanie tej informacji obsłudze.

samych  wspaniałych wrażeń kulinarnych

Manager F&B – Jakub Skotniczny

 

Niepowtarzalne Vin Diner

Specjalnością Restauracji Magnolia w Dworze Kombornia są niepowtarzalne kolacje Vin Diner.

To prawdziwe uczty wrażeń,  na które składa się wykwintne menu, złożone z co najmniej 5 dań degustacyjnych przygotowanych przez kucharzy z Dworu Kombornia. Każdej potrawie towarzyszy idealnie dobrane wino z portfolio Salonu Win Karpackich. Wina są selekcjonowane przez Sommeliera tak, by wraz z potrawą tworzyły nową, kulinarną jakość.
Harmonia smaków i aromatów w oprawie klasycystycznych wnętrz czynią z Vin Diner w Komborni ekskluzywną propozycję dla Koneserów Dobrych Smaków.

Zapraszamy do zapoznania się z menu i wrażeniami z Vin Diner, który odbył się 26 czerwca 2014, a jego uczestnikami byli krytycy winiarscy i jednocześnie sędziowie IV Galicyjskiego Konkursu Win Galicja Vitis 2014:

"...w czasie wizyty w Dworze Kombornia zostałem całkowicie obezwładniony chłodnikiem. Ale jakim! Mleko kozie, Hárslevelű (zredukowane), truskawki i czarne porzeczki. Polecam bywalcom różnych atelier…" Maciej Nowicki, portal Winicjatywa.pl

„”…Podczas degustacji w Komborni przygotowano dla nas menu degustacyjne na bazie lokalnych produktów – miłym zaskoczeniem był chłodnik z koziego mleka z czarną porzeczką oraz beza z białą czekoladą i botwinką z ogrodu Dworu Kombornia...."  Monika Bielka-Vescovi, blog Kobieta i Wino

Menu Vin Diner – „Oblicza Furminta wśród polskich smaków"

Amuse-bouche: agrest - Elesko, Furmint brut
Przystawka I: sum - trawa żubrowa – skorzonera - Wine Princess, Furmint Stone Wine 2012
Przystawka II: grasica - orzech włoski - śliwka węgierka - Tokaj & CO, Tokajsky vyber 3 putnovy 2006
Chłodnik: mleko kozie - harslevelu - czarna porzeczka
Danie główne: sarna - ciecierzyca - borówka - Bolyki, Bolyki es Bolyki Bikaver Superior
Podkarpackie sery zagrodowe: ser kozi wołoski - ser kozi wołoski podwędzany - bryndza - proziak - Pendits, Dialog 2009
Deser: rabarbar - biała czekolada - szałwia - Elesko, Furmint lodove 2009  

Menu Restauracji

Dwór Kombornia Hotel & SPA - kuchniaPrzystawki

  • Półmisek podkarpackich dojrzewających wędlin (26 PLN)
  • Grillowane warzywna zamarynowane w oliwie podawane na zimno(W) (28 PLN)
  • Carpaccio z łososia i sandacza z musem z kopru włoskiego i sosem z trawy cytrynowej (31 PLN)
  • Krewetki tygrysie w białym winie i sosie maślanym (39 PLN)
  • Grillowane Foie gras z pomarańczą i  świeżą kolendrą (69 PLN)

Zupy

  • Domowy rosół z makaronem i marchewką (14 PLN)
  • Sezonowa zupa warzywna z soczewicą (16 PLN)
  • Krem z pieczonego buraka z jajkiem przepiórczym (16 PLN)
  • Zupa rakowa z kwaśną śmietaną (24 PLN)

Pierogi i Makarony

  • Pierogi ruskie okraszone cebulką i boczkiem (19 PLN)
  • Tagliatelle z cukinią i krewetkami (37 PLN)
  • Pappardelle z borowikami i marynowaną wołowiną (39 PLN)

Sałaty

  • Sałaty z fetą, oliwkami kalamata, ogórkiem oraz czerwoną cebulą (28 PLN)
  • Sałata Cezar z kurczakiem, boczkiem i grzankami (33 PLN)
  • Sałata z rostbefem i pieczoną papryką skropiona sosem Dijon (37 PLN)

Dania główne

  • Kurczak Supreme w sosie porowym na purée ziemniaczanym, podany z pieczoną marchwią (35 PLN)
  • Łosoś w aromacie wanilii z purée ziemniaczanym i szparagami (39 PLN)
  • Kotlet schabowy z kością, mizerią i ziemniakami (39 PLN)
  • Policzek wołowy na pęczaku z karmelizowanym burakiem (49 PLN)
  • Sandacz w białym winie, z ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi (49 PLN) 
  • Stek polędwicy wołowej z rucolą i pieczonymi warzywami (76 PLN)
  • Kotleciki jagnięce marynowane w kardamonie i mięcie, podane z purée z batatów i groszku zielonego (79 PLN)  

Desery

  • Kompozycja lodów i sorbetów (14 PLN)
  • Pyszny sernik z sosem malinowym (17 PLN)
  • Mrożony krem z serka mascarpone, białej czekolady i pomarańczy z pudrem malinowym (19 PLN)
  • Strudel jabłkowy z sosem angielskim i gałką lodów waniliowych (19 PLN)
  • Mus z białej czekolady, orzecha laskowego z żelką żurawinową (21 PLN)
  • Gorące śliwki z dworską nalewką i lodami waniliowymi (21 PLN)

Specjalnością Restauracji Magnolia w Dworze Kombornia są niepowtarzalne kolacje Vin Diner.

Na życzenie Gości istnieje możliwość przygotowania dań specjalnych - prosimy o kontakt z obsługą.
Ceny zawierają podatek VAT.

Zapraszamy na Lunch

Restauracja Magnolia zaprasza na wyśmienite Lunch'e

2 dania (zupa, danie główne) - 45 PLN
3 dania (zupa, danie główne, deser) - 55 PLN

serwowane codziennie od 13:00 do 16:00

W menu:

Zupy

  • Sezonowa zupa warzywna z soczewicą (16 PLN)
  • Krem z pieczonego buraka z jajkiem przepiórczym (16 PLN)

Dania główne

  • Sałatka Cezar z kurczakiem, boczkiem i grzankami (33 PLN)
  • Kurczak supreme w sosie porowym na purée ziemniaczanym podany z pieczoną marchwią (35 PLN)
  • Kotlet schabowy z kością, mizerią i ziemniakami (39 PLN)

Desery

  • Sernik z sosem malinowym (17 PLN)
  • Strudel jabłkowy z sosem angielskim i gałką lodów waniliowych (19 PLN)

Rekomendacje

Rok 2014 obfitował w wyrazy uznania ze strony krytyków kulinarnych pod adresem zarówno Dworu Kombornia Hotel & SPA**** jak i mieszczącej się w nim Restauracji Magnolia.

 

W  lipcu 2014 Hotel i Restauracja otrzymały „Poziomkę” - znak jakości Magdy Gessler, a Dwór i Restauracja znalazły się wśród najlepszych restauracji i hoteli w Polsce, które zauroczyły Kreatorkę Smaków.

 

 

 

Pod koniec roku  zarówno Dwór Kombornia Hotel&SPA****(jako jedyny obiekt z Podkarpacia) jak i Restauracja Magnolia znalazły się w pierwszej polskiej edycji przewodnika Gault& Millau. Przewodnik prezentuje najlepsze restauracje, wyjątkowe hotele i regionalne specjały widziane okiem niezależnych ekspertów. Obok Michelin jest jedną z najbardziej renomowanych i wpływowych tego typu publikacji na świecie. 

 

Lokalne produkty

Dobre, bo lokalne z Podkarpacia

Dwór Kombornia Hotel & SPAZespół restauracji Magnolia przygotowując menu w maksymalnym zakresie korzystał z idei  „Slow food”. Produkty używane do przygotowania posiłków pozyskujemy w znaczącej części od lokalnych producentów produktów regionalnych.

Poniżej prezentujemy naszych dostawców lokalnych podkarpackich produktów:

Pieczywo:

  • Piekarnia Rodziny Wilusz – Iskrzynia - Beskid Niski

Warzywa, owoce, soki z owoców:

  • Gospodarstwo Rodziny Urbanek – Korczyna - Beskid Nisk
  • Gospodarstwo Rodziny Wojnar – Korczyna - Beskid Niski
  • Ogród Dworu Kombornia

Jaja:

  • Ferma drobiu Rodziny Lipiński – Orzechówka - Beskid Niski

Ser:

  • OSM Jasienica Rosielna  - Beskid Niski

Czekolady i Lody:

  • Mistrz Cukiernictwa Mirosław Pelczar, Korczyna - Beskid Niski

Mąka:

  • Młyn Kopytowa - Beskid Niski

Mięso:

  • Zakłady mięsne Bal, Gajda, Winiarski, Nowy Żmigród - Beskid Niski

Ryby:

  • Wisłok Sc. Gospodarstwo Rybackie, Hodowla Pstrągów

Wędliny:

  • Dobrucowa – Beskid Niski
  • Jasiołka, Dukla – Beskid Niski

Wina:

  • Salon Win Karpackich, Polska, Słowacja, Czechy, Węgry, Rumunia – Karpaty

Woda:

  • Wody Karpackie, ujęcie wody - Beskid Niski
  • Polonea  - ujęcia wody znajdują się na terenie Czarnorzecko-Strzyżowskiego Parku

Restauracja Magnolia w Dworze Kombornia Hotel & SPA **** zaprasza:

  • od niedzieli do czwartku w godzinach 11.00-22.00
  • w piątek i sobotę w godzinach 11.00-22.30

Rezerwacje:
Tel : 13 435 42 89
e-mail: hotel@DworKombornia.pl

Odległości od Restauracji Magnolia

  • Krosno 9 km, Iwonicz 21 km, Rymanów 21 km, Dukla 24 km, Bóbrka 24 km, Sanok 37 km, Rzeszów 50 km, Solina 68 km, Przemyśl 82 km, Lwów 176 km,
  • do najbliższego polsko-słowackiego przejścia granicznego (Barwinek - Vyąný Komárnik) - 40 km
  • do najbliższego polsko-ukraińskiego przejścia granicznego (Medyka – Шeгини) - 96 kml