Najwyższe doznanie z winem (26-27 czerwca)

Celem naszego cyklu Weekendowych Wieczorów Koneserów Dobrych Smaków jest to by nie-znawcy dołączyli do grona znawców i posiadłszy wiedzę wypływająca z doświadczenia, wiedzieli czego szukać w swoim kieliszku wina, jak szukać, jak znaleźć i jak o tym opowiadać. A oto co nas czeka w ostatni weekend czerwca:

27.06.2015 (sobota) godzina 12:30

Warsztaty: Wiek, temperatura, dekantacja...

To niebywałe jak wybitne wino może być niesmaczne. A jednak! Wystarczy, że wino z 10-letnim potencjałem starzenia, starzone w dębowej beczce przez 24 miesiące otworzymy w trzecim jego roku, podamy w temperaturze pokojowej i raczyć się nim będziemy od razu po otwarciu butelki i nalaniu do kieliszka. Będzie to najprostszy sposób aby ważny wieczór, który uczcić chcieliśmy specjalnym trunkiem skończył się rozczarowaniem i niesmakiem. Aby uniknąć błędów zapraszamy na warsztaty, podczas których uczestnicy zapoznają się z tajemną wiedzą dotyczącą odpowiedniego przechowywania wina, otwierania go w odpowiednim czasie, temperaturą serwowania win o różnym kolorze i różnej jakości oraz o dekantacji.

27.06.2015 (sobota) godzina 17:00

Degustacja: Klasyczne wina w odpowiedniej temperaturze

Cena Warsztatu i Degustacji: 120 PLN/osoba